Muzikaal

Rataplan

Mijn creativiteit kan ik ook kwijt in muziek. Bij het vijfentwintig jarig bestaan van volleybalclub SV Tovo ’67 ben ik gestart met een band: Dooie vingers. De oefenruimte was een koude zolder van een school. De gitaristen kregen dooie vingers tijdens de repetities. Na het lustrumfeest wilde een deel door met spelen, dat werd Rataplan. Rataplan bestaat nog steeds, sinds 1993 dus dit jaar al dertig jaar. We oefenen maandelijks en hebben inmiddels een ruim repertoire opgebouwd. In die dertig jaar is de samenstelling wat veranderd, maar Peter is er ook al dertig jaar bij op zijn gitaar. Nout speelt ook al zo’n twintig jaar mee op zijn basgitaar. Marjolein zingt al zeventien jaar mee en Peter op het keyboard ook al zo’n jaar of vijftien. Sinds dit jaar speelt Emiel mee op zijn saxofoon.

Regenboogschoolband

Voor het afscheid van groep 8 in 2020, waar mijn jongste dochter in zat, vormde ik nog een band om mij heen. Ook die band bestaat nog steeds en gaat dit jaar voor de vierde keer optreden op het dak van de school. Daniel op gitaar komt uit een professionele band. Paul op basgitaar speelt ook met zijn collega’s in een band. Pim speelt op het speciaal voor deze band gekochte keyboard. Wim speelt de sterren van de hemel op zijn saxofoon. Bastiaan staat als zanger zijn mannetje naast, hou je vast, Mara, Liesbet, Therese, Oda, Mara, Margreet en Ingrid. Inderdaad, deze regenboogschoolband bestaat uit 13 enthousiaste ouders!

Zingen

Deze lente ben ik begonnen met individuele zanglessen. Na dertig jaar zingen is er natuurlijk nog steeds veel te leren. Met Lisanne hoop ik mijn bereik te vergroten en nog zuiverder te zingen.