Sportief

Volleybal

Volleyballen doe ik met veel plezier. Ook daar ben ik vaak de verbinder in het team. Met het zaalvolleyballen bij Tovo hoor je mij continu praten, roepen en aanwijzingen geven. Als speler in het veld of als coach op de bank. Nadrukkelijk aanwezig om mijn mede-spelers van heren 6 positief toe te spreken. Met deze heren ga ik jaarlijks een weekend op pad. Dan regel ik het onderkomen, de boodschappen en een volleybalveld. Mede spelers nemen de bordspelletjes mee voor de avonden.
Ik geef recreanten dames elke week volleybaltraining en doe dan graag mee. Ik coach ze vanaf de zijlijn op de toernooi dagen en geniet van alles wat ze kunnen laten zien. Ze worden steeds beter en zijn heel leergierig en enthousiast. Afgelopen seizoen zijn ze kampioen geworden! De NeVoBo competitie stopt in de zomer maar mijn club gaat dan gelukkig door met volleyballen op het zand. In de jaren negentig ben ik begonnen met het organiseren van beachvolleybaltrainingen op het zand van strandbad de Maarsseveense plassen. Een heuse beachcommissie heeft deze taak overgenomen. Nu trainen we al jaren fanatiek op zes beachvelden bij zwembad de Krommerijn. Gemiddeld zo’n 90 leden spelen wekelijks een avond in het zand.

Fietsen

Het is ook heerlijk om wekelijks een stuk te fietsen. Op mijn Snel tourfiets maak ik graag een rondje van zo’n 50 kilometer. Met mijn nicht (op de electrische fiets) of met mijn schoonvader (ook op de tourfiets). Heerlijk bezig zijn met een knooppunten route die ons langs de mooiste stukjes van de provincie brengt. Of het nu door de bossen van Zeist of Lage Vuursche gaat, of over de dijk langs de rivier de Lek. Of over de Utrechtse Heuvelrug of om de Loosdrechtse plassen. De provincie Utrecht heeft zoveel moois te bieden! Al twee weekenden met broer en vrienden een tocht gemaakt. Van Hoek van Holland naar Den Helder. Ik fietste vanuit Utrecht erheen en vanuit Den Helder weer terug. 430 kilometer in 4 dagen. Ook in de Ardennen een weekend door de nattigheid gefietst. Vooral de afdalingen waren spannend.

Skieen

Al heel wat jaren sta ik met mijn gezin op de pistes van Oostenrijk, Frankrijk of Italiƫ. De kids zijn inmiddels een stuk sneller en ook meer onbevreesd. Maar het is heerlijk om er een week uit te zijn in de frisse berglucht. Genieten van de vergezichten, de bossen en uiteraard de pistes.

Wandelen

In coronatijd weer terug; wandelen. Ommetjes in mijn eigen buurt om de conditie weer op pijl te krijgen gingen we dagelijks een ronde door het Gagelbos of dwars door de wijk. Tijdens vakanties uiteraard altijd te voet op pad. Of het nu in wereldsteden als Parijs, Berlijn of Londen is. De metro gebruikten we bijna niet, altijd boven de grond je oriƫntatie behouden. Of vanuit Lenk in Zwitserland samen met Paul, Leon en Jeroen de berg over. Na een wandeling van acht uur tevreden op de veranda zitten en kijken naar de bergtop waar we die middag nog bovenop stonden.