Websites

Elsker Livet, celebrate life events is een website van Margreet Spriensma, weddingplanner en vriendin van mij. We kennen elkaar van de Regenboogschoolband. Haar bestaande website had een bureau voor haar gemaakt in silverstripe, een ingewikkeld CMS systeem. Dus was het niet gemakkelijk voor Margreet om aanpassingen te doen op haar website. Ik heb een geheel nieuwe website voor haar gemaakt met verschillende plugins voor extra functionaliteit. Naast dat we haar portfolio nu heel mooi kunnen presenteren is er met een plugin de mogelijkheid om online zelf een afspraak in haar agenda te maken. Met were een andere pulgin kan ze bruidsparen een ‘eigen’ trouwpagina aanbieden. Gasten kunnen daar inloggen en alle informatie vinden die voor de trouwdag belangrijk zijn. Een RSVP formulier kan natuurlijk niet ontbreken.

Scoutinggroep Peka 18 in Zuilen had een website die lang geleden gebouwd was door een lid van de club. Die raakte uit zicht en na jaren konden ze zelf niets meer op de website veranderen of aanpassen. Ik bouwde een geheel nieuwe website voor ze in wordpress. Nu kunnen ze zelf hun eigen website weer bijhouden en aanpassen en ze zijn er superblij mee. Een enthousiast lid heeft een mooi 3D model gemaakt van het pand waar ze zitten. Op de website kun je daar zelf doorheen draaien en alle ruimtes bekijken. Het scouting gebouw kun je ook huren voor activiteiten en feesten.

Chateau d’Heucourt is een fantastisch avontuur. Vrienden kochten het in 2020 en hebben ontzettend veel tijd en energie in het renoveren gestoken. Ze verhuren het kasteel aan groepen en families. Je kunt er met 19 gasten slapen in klassieke kamers. Ik heb een geheel nieuwe website voor ze gemaakt inclusief een boekingskalender. Daar kunnen bezoekers van de website zien wanneer het kasteel nog vrij is voor verhuur en wat de kosten zijn.

Fysiotherapie praktijk de Neckar/Ondiep wilde een geheel nieuwe website. Tijdens mijn fitness sessies hoorde ik dat hun website in Joomla was gemaakt en dat ze er zelf niet meer uitkwamen. Hun contractpersoon was inmiddels uit het zicht verdwenen. Ik bood mijn diensten aan en verzorgde een geheel nieuwe website, uiteraard in WordPress gemaakt. Met onder andere de ‘draw attention’ plugin die mij in staat stelde een tekening te maken waar bezoekers van de site overheen kunnen schuiven om meer informatie te bekijken over het gebied waar ze zelf klachten van ondervinden. Ook Google translate heeft een fantastische plugin die elke bezoeker in staat stelt zelf de eigen taal te kiezen.

Rataplan is op initiatief van Peter van ’t Hof en mij begonnen na het optreden als ‘dooie vingers’ op het Tovo lustrum in 1993. We besloten de gelegenheids band die op het 25 jarig lustrum van volleybalclub Tovo speelde door te zetten. Anja Oosterbeek bleef ook en broer Wim en vriend Han sloten aan. Rataplan ging door als coverband! We zijn inmiddels ruim 30 jaar verder en maken nog steeds met veel plezier muziek. Uiteraard zette ik een website in elkaar om te vertellen hoe we ontstaan zijn en wat we allemaal zingen. In een interactieve pdf vind je alle liedjes die we spelen, zo kan er bij elk optreden uit volle borst meegezongen worden.

De Regenboogschoolband heb ik opgericht in 2020 om het uitzwaaimoment van groep 8 van de basischool muzikaal luister bij te zetten. De band bestaat nog steeds en gaat zaterdag 25 mai optreden! Natuurlijk heb ik ook voor deze band een website gemaakt.