Creatief

Ruimtelijk inzicht

Naast mijn creativiteit op de computer heb ik een heel goed ruimtelijk inzicht. Ik beheer al enkele jaren alle decorstukken en rekwisieten van het Utrechts Sprookjestheater. Daar moet ik heel creatief met de beschikbare ruimte omgaan. Dat lukt me keer op keer met telkens weer hulp van ouders en leden.

Organisator

Om mijn leven nog leuker te maken dan het al is organiseer ik graag feesten met live muziek van Rataplan, de amateur-band die ik in 1992 starte met volleybalvrienden. Een startfeest op het schoolplein of een verjaardagsfeest van een bandlid. Het jubileum van de kerk en van de volleybalclub werd één groot feest met Rataplan. Voor de volleybalclub organiseerde ik een jubileumweekend met zeskamp. Elk jaar vier ik mijn verjaardag is huis (spelletjes), tuin (barbecue en partytent) en schuur (disco): Jaap’s vrolijke chaos. Elke vijf jaar geef ik een groot feest op een feestlocatie ergens in de buurt.

In mijn eigen woonblok organiseer ik elk jaar een buurt barbecue. Ook voor kinderfeestjes bedacht ik een eigen versie van “Wie is de Mol?’. Toen het Utrechts Sprookjestheater zijn 5 jarig jubileum vierde organiseerde ik de feestavond, live karaoken met Rataplan en een Kahootquiz. Inmiddels bestaat de club tien jaar en ook dat hebben we groots gevierd. Samen met vriend Bert regelden we een feestmiddag- en avond in Zimihc Zuilen. Bert speelde met zijn Big Dipper bigband in de grote zaal en ik speelde daarna in de foyer met Rataplan. Iedereen mocht op het podium meezingen!