Kijk hier op de nieuwe site van Rataplan!
Jaap is met flash bezig geweest (helaas voor de iPad en iPhone gebruikers).

Rataplan? Wie zijn dat dan?
Hier schreven we een korte introductie van onszelf.

Onze Special Guests van 16 april!
Lees wie er die avond met ons op het podium muziek maken.

Feest 16 april Rataplan Gold!
Rataplan geeft zaterdag 16 april een spetterend optreden in de starsoundstudio in Utrecht. Na vele optredens bij de volleybalclub, op de Uitmarkt op verjaardagen en andere juilea is het nu tijd om als Rataplan een feest te geven. Zo kunnen we zelf als band eindelijk eens mensen uitnodigen die ons op al die andere gelegenheden niet konden zien en horen. Ook uiteraard de ultime gelegenheid voor onze trouwe fans om ons met fris repertoire bezig te zien. We zijn druk bezig met de voorbereidingen. Diverse 'special guests' doen daar ook aan mee. Dus mis het niet! De zaal gaat om 20:00 uur open. De entree is gratis en de drankjes tegen voordelig tarief te verkrijgen aan de bar. Op diezelfde bar staat ook een pot, mocht je de onbedwingbare behoefte hebben om een donatie te doen om de kosten van het feest wat te drukken Het is inmiddels bijna 20 jaar geleden dat Jaap en Peter samen muziek gingen maken. Voor het 25 jarig lustrumfeest van hun volleybalclub SV TOVO '67 werd een band samengesteld: dooie vingers. Hier onder kun je daar verder van lezen.

Het thema 'Gold'.
Moeten we hier wat mee? Nee hoor, het is gewoon een leuke ingeving vanwege ons 20 jarig bestaan. Je kunt er natuurlijk wel iets mee doen op 16 april. Gouden assecoires in je kleding. Goudverf in je haar of op je gezicht. Of wat overtollige euro's als 'gouden donatie' in de pot op de bar stoppen.

Verder op deze pagina:
Heel veel foto's van onze optredens van de laatste jaren. Bij de volleybalclub, op verjaardagen, surpice party's, de Uitmarkt...

Rataplan intiem?
Rataplan kan zeker ook intiem spelen. Wat dacht je van je eigen huiskamer? Jaap deed het eind mei op zijn verjaardag. we speelden zaterdag 26 september weer op het zonnedek van de Exodus. Een prachtige partyboot die ons via Vreeswijk naar Monfoort bracht - en weer terug. In een heerlijk zonnetje met een graadje of 22 speelden we 4 uur lang voor iedereen aan boord. Natuurlijk ook voor alle mensen waar we toevallig langskwamen, op volle terrasjes, wachtend voor een openstaande brug of gewoon in hun achtertuin!

Tovo's Newyears Glamour Party
Zaterdag 17 januari '09 mochten we weer een optreden verzorgen op een Tovo feest. Wederom in the Starsoundstudio. Het was (voorlopig) het laatste optreden van Gerdien. Werk & volleybal nemen zoveel tijd dat Rataplan op het 2de plan kwam. Dat wilde ze niet. Marjolein zong dat feest al 5 liedjes en blijft sindsdien bij ons. Uiteraard zijn ook hier veel foto's van te bewonderen.

Men In Black 3
Op mijn eigen MIB3 party, dat ik samen met Erik & Etienne organiseerde op 8 maart '08, speelde Rataplan ook 1 set. Verder werd er die avond door de band 'Neighbour' gespeeld.

Mirielle's boottocht
Rataplan speelde op 7 juni '08 op het achterdek tijdens de surpriceparty ter gelegenheid van Mirielle's 40ste verjaardag. We voeren op de boot door Vreeswijk & Nieuwegein. Het was vooral leuk om de gezichten te zien van mensen die toevallig voor een open brug stonden te wachten en ons op de boot zagen spelen. Het was een mooie dag met een lekker briesje. Dat briesje zorgde ervoor dat Gerdiens bladmuziek in het water viel...

Rataplan op het Uitfeest.
Rataplan speelde zondag 9 september '07 voor de tweede maal op het Uitfeest in Utrecht. Voor cultureel centrum 'de Kargadoor' speelden we tussen 13:00 en 15:00 uur non-stop. Wederom met Marjolein en Marianne. Helaas stond Anja verderop op het Uitfeest met haar eigen orkest. Foto's zijn hier te zien.

Rataplan op de verjaardag van Nelleke.
Rataplan speelde zaterdag 07-07-07 op het verjaardagsfeest van Nelleke Verburg. In de huiskamer met de tuindeuren open. Speciaal voor deze gelegeheid hadden we veel akoestische uitvoeringen van liedjes uit ons repertoire. Marjolein zong weer mee (omdat Gerdien nog in Italie zat). Ook broer Wim was speciaal voor deze gelegenheid weer terug bij ons. Jelle (de oudste zoon van...) speelde mee op de saxofoon. Speciaal voor hem speelde we 'Lily was here'.

Rataplan op het Lustrumfeest.
Rataplan speelde zaterdag 5 mei 2007 op het Tovo 8ste Tovo lustrum. Omdat Gerdien 9 maanden in Italie zit had ik er twee invalsters bij gevraagd: Marianne (D2) en Marjolein (D4) hebben meegezongen. Rataplan speelde ook het door mij herschreven 'summer of 69' van Bryan Adams: het lustrumlied. De tekst daarvan vind je hier.

Rataplan op het Spacefeest.
De Tovo-huis-band mocht weer een Tovo feest opluisteren op 4 november '06: het space feest. Wederom met invaller Christiaan (H4) op de basgitaar. Matthijs verzorgde een spontaan gastoptreden en zong Groot Hart.

Rataplan heeft een zangers: Gerdien!
Rataplan heeft brutaalweg Gerdien gevraagd bij de band te blijven. Na het succesvolle optreden op het 'Raar met je haar' feest op zaterdag 12 november 2005, waar Gerdien voor de gelegenheid al meezong, was het een makkelijke vraag. Gerdien blijf bij ons! Dit is nu precies wat de band nodig heeft, een fris talent met nieuwe lied keuzes. Bovendien een vrouwenstem (en wat voor een). Een mooie afwisseling met Jaap en Peter die het leeuwendeel zongen na het vertrek van Wim. Op het 'Raar met je haar' feest traden ook Herman en Christiaan op.

Rataplan op het Uitfeest.
Rataplan speelde op het Uitfeest in Utrecht op zondagmiddag 4 september '05! Het was een fantastische middag aan de Werff. Veel nieuwsgierig publiek bleef aan de railing hangen. Of bleven in hun bootjes in de buurt dobberen. De drumboot van een muziekschool speelde spontaan met ons mee. Wij speelden op onze beurt weer mee met een andere 'ritme'boot. Een rondvaartboot kwam aanleggen, de kapitein sprong eruit en zong 'radar love' met ons! De vrijdag ervoor speelden we bij de jubilerende tennisvereniging 'de doordraaiers'. Hier de playlist van die heerlijke zwoele zomeravond in Houten.

Het ontstaan van de band Rataplan:
Binnen SV TOVO' 67 (de volleybalvereniging waar ik speel) waren bij het 25-jarig bestaan in 1992 enkele enthousiastelingen een gelegenheidsbandje begonnen. Deze eerste band heette Dooie Vingers. Zij oefenden op de onverwarmde zolder van een school. Daar was het zo koud dat iedereen dooie vingers kreeg. De gitaristen konden bijna niet meet spelen. Alleen de drummer had niets te klagen, die sloeg zichzelf warm. Na het succesvolle optreden op het lustrumfeest stopte Dooie vingers. Drie bandleden bleven bij elkaar en kregen versterking van twee niet volleyballers. Vier heren en één dame vormen nu de groep Rataplan. Ze spelen covers en een paar zelfgeschreven nummers. De band heeft al drie keer in een proffessionele studio opnames gemaakt. De eerste CD heeft inmiddels het daglicht gezien. De presentatie van de CD 'All But One' werd natuurlijk opgeluisterd met een spetterend optreden op zaterdag 19 april in Fort Blauwkapel. Rataplan bestaat uit: Peter van 'Hof: gitaar en zang, Nout Hoorweg: basgitaar, Jaap van der Heijden: drums en zang, Wim van der Heijden: gitaar, mondharmonica en zang en Anja Oosterbeek: Keyboard, Harmonica en Saxofoon.

Zoals je hiernaast ziet is de hond Rataplan uit de strip Lucky Luke onze mascotte. Bij elk optreden is hij aanwezig. Na lang overleg zijn we op deze naam gekomen. Rataplan, de vriendelijke sul die iedereen van de wal in de sloot helpt.

Rataplan speelt voornamelijk covers, van De Dijk tot de Doobie Brothers. Van Steve Miller tot Klein Orkest. Van K's choise tot Bryan Adams. Menig Tovo feestje luisteren ze op met een spetterend optreden. Natuurlijk willen we best iets vaker optreden. Dus ga jij afstuderen, trouwen of wil je je eigen verjaardag opluisteren met een live-optreden, mail Jaap dan ff.

Terug naar de site van Jaap van der Heijden.